Државниот инспекторат за животна средина поднесе кривична пријава за нелегално насипување на земја и шут на брегот од Охридското Езеро во населбата „Далјан“

Државниот инспекторат за животна средина поднесе кривична пријава за нелегално насипување на земја и шут на брегот од Охридското Езеро во населбата „Далјан“

Скопје/Охрид, 4. март 2021 (InPress) – Државниот инспекторат за животна средина во рамките на инспекциска…