Интервјуа

интервјуа

Пејчиновски: Во Македонија за жал текболот сé уште е на ниско ниво, се надевам дека за овој спорт доаѓаат подобри денови (Фото/Видео)

Пејчиновски: Во Македонија за жал текболот сé уште е на ниско ниво, се надевам дека за овој спорт доаѓаат подобри денови (Фото/Видео)

Охрид, 21. јули 2023 (ИНПРЕС) – Охриѓанецот Димитар Пејчиновски е македонски репрезентативец во текбол, спорт замислен како комбинација…
Милеска: Зголемена е побарувачката за згрижување деца во јаслените групи и во групата од 2-4 години, во текот на летото градинката ќе ја посетуваат околу 700 деца

Милеска: Зголемена е побарувачката за згрижување деца во јаслените групи и во групата од 2-4 години, во текот на летото градинката ќе ја посетуваат околу 700 деца

Охрид, 26. јуни 2023 (ИНПРЕС) – Детската градинка „Јасна Ристеска“ годинава ќе одбележи значаен јубилеј, 60 години постоење.…
Лазаревски: Македонската Традиционална Таеквондо Федерација е прва федерација со седиште во Охрид, ќе работиме на уште поголема популаризација на овој спорт

Лазаревски: Македонската Традиционална Таеквондо Федерација е прва федерација со седиште во Охрид, ќе работиме на уште поголема популаризација на овој спорт

Охрид, 9. март 2023 (ИНПРЕС) – Оваа сабота, 11-ти март, во Охрид ќе се одржи првото официјално Државно…
Паункоски: Освоеното Гран При е сатисфакција и поттик да продолжам да работам, следен документарец ќе биде за Охрид во 60-те години

Паункоски: Освоеното Гран При е сатисфакција и поттик да продолжам да работам, следен документарец ќе биде за Охрид во 60-те години

Охрид, 1. ноември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Охриѓанецот Љупчо Паункоски ја освои највисоката награда на Фестивалот на аматерски документарен…
Тодороска: Желбата да имам за себе уникатно парче ме натера рачно да изработувам накит, во последно време зголемен е бројот на ракотворци

Тодороска: Желбата да имам за себе уникатно парче ме натера рачно да изработувам накит, во последно време зголемен е бројот на ракотворци

Охрид, 17. октомври 2022 (ИНПРЕС) – Охриѓанката Билјана Тодороска создава накит и модни додатоци во техниката сутаж, техника…