Репортажи

Репортажи

Каралиевски: „Долго плови и на бранче распеаното рибарче“ – стих од фестивалската химна ја содржи целата суштина на „Распеано рибарче“

Каралиевски: „Долго плови и на бранче распеаното рибарче“ – стих од фестивалската химна ја содржи целата суштина на „Распеано рибарче“

Охрид, 17. април 2024 (ИНПРЕС) – Охридскиот детски фестивал „Распеано рибарче“ годинава го имаше јубилејното 25 издание. Од…

Мицкоска: Визијата на Laigo е алатките за вештачка интелегенција да бидат верен партнер на софтверските бизниси за поедноставување на обработка на документи

Охрид, 31. октомври 2023 (ИНПРЕС) – Laigo е пионерска компанија за вештачка интелигенција основана во 2022 година во…
Пејчиновски: Во Македонија за жал текболот сé уште е на ниско ниво, се надевам дека за овој спорт доаѓаат подобри денови (Фото/Видео)

Пејчиновски: Во Македонија за жал текболот сé уште е на ниско ниво, се надевам дека за овој спорт доаѓаат подобри денови (Фото/Видео)

Охрид, 21. јули 2023 (ИНПРЕС) – Охриѓанецот Димитар Пејчиновски е македонски репрезентативец во текбол, спорт замислен како комбинација…
Милеска: Зголемена е побарувачката за згрижување деца во јаслените групи и во групата од 2-4 години, во текот на летото градинката ќе ја посетуваат околу 700 деца

Милеска: Зголемена е побарувачката за згрижување деца во јаслените групи и во групата од 2-4 години, во текот на летото градинката ќе ја посетуваат околу 700 деца

Охрид, 26. јуни 2023 (ИНПРЕС) – Детската градинка „Јасна Ристеска“ годинава ќе одбележи значаен јубилеј, 60 години постоење.…
Лазаревски: Македонската Традиционална Таеквондо Федерација е прва федерација со седиште во Охрид, ќе работиме на уште поголема популаризација на овој спорт

Лазаревски: Македонската Традиционална Таеквондо Федерација е прва федерација со седиште во Охрид, ќе работиме на уште поголема популаризација на овој спорт

Охрид, 9. март 2023 (ИНПРЕС) – Оваа сабота, 11-ти март, во Охрид ќе се одржи првото официјално Државно…