Пожар на депонијата во струшко Делогожда

Пожар на депонијата во струшко Делогожда

Струга, 8. јули 2021 (InPress) – На 7-ми јули 2021 година во 21:00 часот, во Полициската станица во струшкото село Делогожда, од противпожарната единица од Струга, пријавен е пожар на непристапен терен на депонијата во селото Делогожда, во кој, горела борова шума.

– Се преземаат мерки за гасење на пожарот, информираат од СВР Охрид. (Крај)

извор: СВР Охрид фото: архива