Во среда, на 11-ти август ќе се изврши дезинсекција против возрасни комарци

Во среда, на 11-ти август ќе се изврши дезинсекција против возрасни комарци

Охрид, 9. а вгуст 2021 (InPress) – На барање на Министерството за транспорт и врски во среда, на 11-ти август 2021 година, на територијата на општина Охрид, на површина од 1.000 хектари ќе се спроведе дезинсекција против возрасни комарци.

Центарот за јавно здравје ќе извршува контрола на дезинсекцијата на територијата на Општина Охрид. (Крај)

извор: Општина Охрид фото: Општина Охрид