Изминатите 10 дена во Охрид се регистрирани 124 новозаболени лица од  COVID-19

Изминатите 10 дена во Охрид се регистрирани 124 новозаболени лица од COVID-19

Охрид, 14. септември 2021 (ИНПРЕС) – Охрид и натаму секојдневно е во извештаите на министерството за здравство за регистрирани новозаболени со COVID-19.

Според официјалните податоци изминатите 10 дена, во Охрид се регистрирани 124 новозаболени лица. Во истиот период болеста ја победија 35, а починаа 8 лица.

Од почетокот на пандемијата во Охрид се регистрирани 5.711 случаи на лица заболени од COVID-19, а моментално активни се 592.

Охрид и натаму е меѓу градовите со најголем опфат на вакцинирано население со една доза на вакцина, над 60%, што придонесе да нема значително оптоварување на болничките капацитети. (Крај)

извор: ИнПрес фото: ИнПрес