Во тек се зафатите за подобрување на квалитетот на водоснабдувањето во централното градско подрачје

Во тек се зафатите за подобрување на квалитетот на водоснабдувањето во централното градско подрачје

Охрид, 5. мај 2022 (ИНПРЕС) – Како дел од третата фаза од реконструкцијата на улицата „Македонски Просветители“ во тек е поставување на два нови шибери со профил ф 200, еден шибер со профил ф 100 и еден шибер со профил ф 80.

Истовремено се врши и репарација на два шибери со профил ф250 и еден шибер со профил ф100.

Можно е да е слика од 3 луѓе и надвор

Можно е да е слика од 2 луѓе и надвор

Со оваа голема акција значително ќе се подобри регулацијата и водоснабдувањето во централното градско подрачје, информираат од охридски „Водовод“.

Додека траат зафатите без вода се жителите од улиците: „Македонски Просветители“, „Кеј Македонија“, „Димитар Влахов“, „Славеј Планина“, делови од булевар „Туристичка“ (на потегот од гимназијата до бензинската пумпа „Макпетрол“), „Гоце Делчев“, дел од „Бистрица“ и сите улици од стариот дел на градот. (Крај)

извор: ИнПрес фото: Водовод Охрид