Неделава ќе биде распишан тендер за избор на фирма што ќе прска против комарци

Неделава ќе биде распишан тендер за избор на фирма што ќе прска против комарци

Охрид, 17. мај 2022 (ИНПРЕС) – Деновиве ќе се распише тендер за избор на фирма што ќе го врши запрашувањето против комарци на територијата на општина Охрид, информираат за Супер радио и InPress од локалната самоуправа.

Запрашувањето против комарци ќе се спроведува од земја, а изминатите години тоа го вршеше Центарот за јавно здравје.

Покрај постапката што е надлежност на општината, треба да има и друго запрашување, што го врши министерството за транспорт и врски во соработка со министерството за здравство.

Од општината најавија дека ќе биде распишан и тендер за спроведување на системска дератизација.

Во повеќе градови низ Македонија веќе се спроведува прскањето против комарци, па граѓаните аплираат истото, колку е можно поскоро, да се направи и кај нас. (Крај)

извор: ИнПрес фото: архива