Missing image

Фич рејтингс го намали редитниот рејтинг на Хрватска

Загреб, 9. август 2014 (ИНПРЕС) – “Фич рејтингс” го намали кредитниот рејтинг на Хрватска.
Кредитниот рејтинг на оваа балканска земја е намален од претходниот со стабилна песпектива.

“Фич” смета дека постои зголемен ризик во врска со можноста Хрватска да го стабилизира својот јавен дефицит до потребниот процент од БДП во среднорочна перспектива. (Крај)

извор: AFP фото: архива