Missing image

„Битолски книжевни паметења“ вечерва во рамките на Бит фест

Битола, 9. август 2014 (ИНПРЕС) – Денес во рамките на Битолското културно лето ќе се случуваат два настани – „Битолски книжевни паметења“ и изложба на дела на повеќе уметници.

Со почеток во 20:00 часот, во битолска „Магаза“. ќе биде отворена изложбата на Драган Најденовски, Илија Кочовски, Симеон Силјановски и Димитар Мичо Кочовски.

На Летната сцена, Тумбе кафе, ќе се одржат годинешните „Битолски книжевни паметења“, на Битолскиот книжевен круг. (Крај)

извор: Инпрес фото: архива