Охрид претставен на Саемот за туризам и спорт во Приштина

Охрид, 27. април 2023 (ИНПРЕС) – Општина Охрид деновиве учествува на Саемот за туризам и спорт, што се одржува во Приштина, Република Косово.

Помеѓу голем број на излагачи од регионот, штандот на Општина Охрид предизвика голем интерес како од туристички така и од спортски аспект.

Штандот го посетија заменик министерката за култура и спорт на Косово, претседателот на олимпискиот комитет на Косово, престседателот на туристичка комора на Косово и др. Посетителите покажаа интерес за туристичката понуда на Охрид, а воедно и за спортските активности кои се одржуваат во Охрид.

Посебна промоција се направи за новиот спортско-туристички настан „Ohrid Water Festival“, кој во Охрид ќе се одржи од 18-ти до 27-ми август, при што беа остварени средби со организации од областа на спортот кои би зеле учество на активностите во рамките на фестивалот.

Саемот е одлична можност за презентација на туристичката понуда на косовскиот пазар како и можност за остварување на соработка и на спортски план. Покрај овој Фестивал, промовирани беа и други спортски настани кои во наредниот период ќе се одржуваат во Охрид, како Охрид Трчат, фудбалски, кошаркарски турнири и други спортски манифестации. (Крај)

извор: ИнПрес фото: архива