Александар Менкиноски: Како AI (Вештачката интелигенција) го замислува Канео

Александар Менкиноски: Како AI (Вештачката интелигенција) го замислува Канео

Охрид, 15. септември 2023 (ИНПРЕС) – Стружанецот Александар Менкиноски, кој и понатаму е лице „обвинето“ дека прави најубави фотографии од Охрид, уште еднаш го докажа својот талент.

На неговиот профил на Facebook, тој објави интересен опис, како според неговите дадени насоки, алатките на AI  – Вештачката интелигенција замислуваат еден дел од Охрид.

– Како AI (Вештачката интелигенција) го замислува Канео 🇲🇰 Bing AI with Menki pt 1, напиша тој.

Повеќе за Менкиноски од неговото интервју за Супер радио и Inpress.

извор: ИнПрес фото: Александар Менкиноски