Одлични резултати за ученици од ОУ „Братство Единство“ на Државниот натпревар по биологија

Одлични резултати за ученици од ОУ „Братство Единство“ на Државниот натпревар по биологија

Охрид, 10. јуни 2024 (ИНПРЕС) – Одлични резултати постигнаа основци од ОУ„ Братство Единство“ на Државниот натпревар по биологија што се одржа на Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Анастасија Динева, ученичка во IX одделение освои трета награда под менторство на наставничката Николина Трпоска.

Со трета награда од натпреварот се вратија и Елмедина Заче (VIII одделение) и Елиф Заче (VII одделение), под менторство на наставничката Лулзиме Азизоска. (Крај)

извор: ИнПрес фото: ИнПрес