Претседателот на ГДУ Петар Колев со јавна благодарност до лекарите, полицајците и сите инволвирани во борбата против Ковид-19

Претседателот на ГДУ Петар Колев со јавна благодарност до лекарите, полицајците и сите инволвирани во борбата против Ковид-19

Охрид, 24. март 2020 (Inpress) – Од мое лично име, но и од името на ГДУ, сакам да ја изразам нашата огромна благодарност кон нашите лекари, полицајци и припадници на армијата, како и кон сите служби за спасување, безбедност и сите инволвирани во борбата против ова зло Ковид-19, порача претседателот на ГДУ Петар Колев.

– Би сакал најдлабоко и искрено да се заблагодарам и на сите професионални возачи на камиони, продавачи во супермаркети, аптекари, работници во пекари, производствени капацитети за храна, за струја, вода и сите инволвирани во овие тешки моменти кои со огромен ризик за своето здравје продолжуваат со работа за ние денес да можеме да живееме спокојно и да немаме криза за храна, струја, вода, горива итн. Почитувани сограѓани, вие сте нашите херои, вие сте луѓето кои во овој момент сте спасителите на Македонија и на секој еден од нас! Нашето општество има долг кон вас и тоа е вистината. Ви се поклонувам на храброста и длабоко ви се заблагодарувам – истакна Колев. (Крај)

извор: Inpress фото: архива