Дезинфекција на православните верски објекти

Охрид, 14. април 2020 (Inpress) – Во пресрет на велигденските празници ЈП „Охридски Комуналец“ во координација локалната самоуправа и Дебарско-кичевската епархија,  спроведе акција за дезинфекција на православните верски објекти на територијата на Охрид.

Со антибактеристико дезинфекционо средство се третираа пристапите, дворните места и внатрешниот простор од црквите:

Фотографија на Константин Георгиески - официјална страна.

Фотографија на Константин Георгиески - официјална страна.

  • „Св.Софија“,
  • „Св.Богородица Перивлептос“,
  • „Св. Богородица – Каменско“
  • „Св.Пантелјемон и Св.Климент Охридски“(Плаошник),
  • „Св. Јован Богослов-Канео“,
  • „Св.Никола -Геракомија“,
  • „Св.Никола“(Долна Влашка Маала) и
  • „Св.Ѓорѓија“. (Крај)

извор: Општина Охрид фото: Општина Охрид