Владата ги објави правилата од протоколот за запишување на првачињата

Скопје, 30. мај 2020 (Inpress) – Владата на Република Македонија на вчерашната седница го усвои протоколот за запишување на прводеленчињата во основните училишта.

Уписите ќе се реализираат во текот на јуни, а министерот за образование Арбер Адеми ги објави и правилата кои треба да се почитуваат при уписот.

избор: Влада на РМ фото: архива