Ќе бидат промовирани три книги на проф.д-р Павле Митрески

Ќе бидат промовирани три книги на проф.д-р Павле Митрески

Охрид, 20. август 2020 (ИНПРЕС) – Денеска ќе бидат промовирани три книги на познатиот охридски историчар, проф. д-р Павле Митрески.

Станува збор за книгите: „Михајло Идворски Пупин” (Од Вевчани до Идвор), „Студии за Охридско – струшкиот регион” (четврта книга) и „Српски документи 1890 – 1940)”.

 

Нема достапен опис

Промотори ќе бидат проф. д-р Ѓорѓи Тоновски и м-р Димитар Смилески, а модератор ќе биде Милчо Јованоски.

Промоцојата ќе се одржи на бродот „Александрија” во 11:00 часот. (Крај)

извор: ИнПрес фото: ИнПрес