23-ти oктомври, Денот на Македонската револуционерна борба е неработен за сите граѓани на Република Македонија

23-ти oктомври, Денот на Македонската револуционерна борба е неработен за сите граѓани на Република Македонија

Скопје, 16. октомври 2020 (ИНПРЕС) – Од Министерството за труд и социјална политика (МТСП) соопштуваат дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), петок, 23-ти октомври 2020 година, Ден на Македонската револуционерна борба, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните на Република Македонија им го честита Денот на Македонската револуционерна борба. (Крај)

извор: МТСП фото: ИнПрес