43 прекршоци на забраната за движење, 484 казни за неносење маска

43 прекршоци на забраната за движење, 484 казни за неносење маска

Скопје, 26. април 2021 (InPress) – Од 20:00 часот на 25-ти април 2021 до 05:00 часот на 26-ти април 2021 година, констатирано е дека 43 лица не ја почитувале забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие пак (25-ти/26-ти април 2021 година) на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 484 прекршоци.

62 прекршувања на забраната за движење, 482 санкции за неносење маска (Видео)

Од Министерството за внатрешни работи апелираат до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на COVID-19. (Крај)

извор: МВР фото: архива